Evenemang

Vin & tapas torsdag 13/6

Vi är så glada att vår sommelier Carlos äntligen är på plats, så därför vill vi tillägna en helt egen kväll åt honom. Carlos handplockar viner för kvällen & utöver vår ordinare ala carte meny så kommer vi även servera tapas.

Vin & tapas torsdag 20/6

Vi är så glada att vår sommelier Carlos äntligen är på plats, så därför vill vi tillägna en helt egen kväll åt honom. Carlos handplockar viner för kvällen & utöver vår ordinare ala carte meny så kommer vi även servera tapas.

Stängt midsommar 21 & 22 juni

Bodegan 26/6

Vi drar igång onsdagsklubben på Aiko för sommaren med Bodegan!

Vin & tapas torsdag 27/6

Vi är så glada att vår sommelier Carlos äntligen är på plats, så därför vill vi tillägna en helt egen kväll åt honom. Carlos handplockar viner för kvällen & utöver vår ordinare ala carte meny så kommer vi även servera tapas.

D-Club 3/7

Onsdagsklubben levererar skön musik i mitten av veckan! Goda drinkar och härlig vibe inne på Aiko.

Vin & tapas torsdag 4/7

Vi är så glada att vår sommelier Carlos äntligen är på plats, så därför vill vi tillägna en helt egen kväll åt honom. Carlos handplockar viner för kvällen & utöver vår ordinare ala carte meny så kommer vi även servera tapas.

Selected 10/7

Onsdagsklubben levererar skön musik i mitten av veckan! Goda drinkar och härlig vibe inne på Aiko.

Rix FM festivalens efterfest 11/7

Festival veckan är i Luleå! Och artisterna har valt att ha deras efterfest hos oss på Aiko!

Selected 17/7

Onsdagsklubben levererar skön musik i mitten av veckan! Goda drinkar och härlig vibe inne på Aiko.

Vin & tapas torsdag 18/7

Vi är så glada att vår sommelier Carlos äntligen är på plats, så därför vill vi tillägna en helt egen kväll åt honom. Carlos handplockar viner för kvällen & utöver vår ordinare ala carte meny så kommer vi även servera tapas.

Bodegan 24/7

Mitt i veckan kommer bodegan tillbaka! Skön stämning och goda drinkar inne på Aiko.

Vin & tapas torsdag 25/7

Vi är så glada att vår sommelier Carlos äntligen är på plats, så därför vill vi tillägna en helt egen kväll åt honom. Carlos handplockar viner för kvällen & utöver vår ordinare ala carte meny så kommer vi även servera tapas.

Selected 31/7

Onsdagsklubben levererar skön musik i mitten av veckan! Goda drinkar och härlig vibe inne på Aiko.

---

Hoppas vi ses snart, varmt välkommen!

Drinkar
French 75 - år 1920
Gin, citron, socker & champagne. Den mest klassiska av alla fördrinkar som ingen verkar känna till.
Morsans dessert - år 1860
Bourbon, vanilj, äpple & hjortronskum. Rent historiskt så finns det ingen cocktail som denna, men är man uppvuxen i Norrland så är vaniljglass med hjortron lika givet som gruvan i Kiruna.
Gammeldags - år 1870
Agitator Argument Kastanj, lönnsirap & hemmagjord chokladbitter med smak från Umeå. Sprit, socker och choklad, det enda en man behöver och när har det någonsin blivit fel?
Svensk Drajja - år 1929
Norrbottens Destilleri Forest Dry Gin, torr vermouth från Spriteriet & en spray på spritade hjortron. En cocktail som har druckits sen ginen kom till Sverige. Vi är ändå i Luleå och här har vi druckit ända sedan alkoholen kom till världen. En drajja på vårt vis.
Manhattan - år 1901
Rye whiskey, söt vermouth, Angostura Bitter. Den första cocktailen (vad vi vet) som serverades på Hotell Rydberg 1901. Den första amerikanska baren vilket innebar att man kunde stå i baren och dricka sin Manhattan.
Karl August-groggen - År 1908
Havtornsinfuserad cognac & sockerdricka. Grosshandlargroggen fast i Luleå! Klassikern är Eau de Vie och sockerdricka, men vem kommer ihåg en fegis?
Maten
Snacks
Mandlar
59:-
Marcona mandlar.
Oliver
49:-
Kvällens oliver.
Ostron
49:-/st
Ostron naturell med lökvinägrett, citron & tabasco.
Kalixlöjrom & potatis
159:-
Kalixlöjrom med syrad grädde, finhacked rödlök, dill, citron & potatischips.
Kvällens ost
79:-
Kvällens ost med tillbehör.
Förrätter
Vitlöksbröd á la Karl August
109:-
Nygräddat flatbread gratineras med parmesan & fior di latte. Toppas med örtsallad, picklad silverlök, vitlöksolja & tryffelaioli.
Skaldjurssoppa
198:-
Skaldjursbisque med snökrabba, räkor, fänkål, rättika, krutonger & vattenkrasse.
Toast Karl August
198:-
Smörstekt toast som toppas med räkor & kräftskjärtar i majonär, picklas silverlök, pepparrot, dill & citron.
Oxtartar
219:-
Tartar på malen oxinnanlår, lök, ramslök, syrad grädde, parmesan, lättorkade tomater, krispigt bröd & frissesallad.
Kalixlöjrom & biff
239:-
Tunna skivor kolgrilad hängmörad biff med rökt märg på smörstekt levain. Toppas med potatisaioli, syrad lök, friterad äggula, kalixlöjrom & krasse.
Varmrätter
Gnocchi & barrata
259:-
Ramslökstekt gnocchi med burrata, grönsaksparris, zucchini & grönkålspetso. Toppas med lätt-torkade körsbärstomater & hyvlad parmesan.
"Linguine vongole"
289:-
Linguine med vongole, blåmusslor, räkor, chili, vitlök, citron, vitt vin & persilja.
Regnbåge
349:-
Bakad regnbåge med vit sparris, bellaverde & regnbågsrom. Serveras med brynt-smörskum & amandine potatis.
Rödtunga
375:-
Skaldjursfärserad brödstekt rödtunga med Sandefjordssås, monterad med sikrom, dill & gräslök. Serveras med sauterad spenat- & potatispure.
Schnitzel À la Karl August
335:-
Smörstekt panerad fläskschnitzel med vitlökssmör, kalvsky, kapris, sardeller, citron & persiljesallad. Serveras med grand padano slungade pommes frites.
Iberico
389:-
Kolgrillad secreto med n’duja, grillad vårlök, paprika & tomater. Serveras med steksky, Karl Augusts kryddsmör & timjanrostad potatis.
Lamm
389:-
Ört & vitlöksstek lammrygg med ramslök, grillad grönsparris & tomat. Serveras med vitlökssky & potatispure.
Pepparstek À la Karl August
385:-
Cognacs flamberad ryggbiff au povire med säsongens sallad. Serveras med pepparsås & timjansrostad potatis. Alt. Grana padano slungade pommes frites.
Entrecôte
459:-
Hängmörad entrecote 250 g med säsongens sallad. Serveras med Karl Augusts kryddsmör, rödvinssås & timjanrostad potatis. Alt grana padano slungade pommes frites.
Barnmeny
79:-
Plättar
.
Småplättar med sylt och vispad grädde.
Grillkorv
.
Grillkorv med ketchup, senap, potatismos eller pommes frites.
Köttbullar
.
Köttbullar med gräddsås, lingon & potatismos eller pommes frites.
Karl August 3-rätters meny
Vegetarisk 3-rättersmeny.
Förrätt:
Vit sparris
Varmrätt:
Gnocchi & burrata
Dessert:
Choklad
549:-
Dryckespaket
309:-
3-rättersmeny
Förrätt:
Skaldjurssoppa
Varmrätt:
Pepparstek à la Karl August
Dessert:
Choklad
699:-
Dryckespaket
319:-
5-rätters avsmakningsmeny
Tre sorters snacks, en förrätt, en varmrätt och en dessert.
850:-
Dryckespaket
419:-
Tabberaset - Karl Augusts grosshandlaremiddag med dryckespaket
Grogg:
Karl August grogg - 4cl havtornsinfuserad cognac & sockerdricka.
Förrätt:
Toast Karl August.
Varmrätt:
Schnitzel a la Karl August.
Dryck:
2x starköl 40cl & 1x O.P. Andersson 4cl.
Dessert:
Kaffe med chokladtryffel & 4cl Grönstedts cognac.
995:-
Desserter
Choklad
129:-
Mörkchoklad verrine med salt karamell & jordgubbs cremeux.
"Tiramisu"
149:-
Tiramisu gelato med savoiardikex, sabayonne mousse, kaffesirap & kakao.
Rabarber & honung
149:-
Inkokta rabarber med honungspannacotta, yoghurtmousse, citroncurd, honeycomb, isade rabarber, honeycomb tuille & yoghurtglass.
Chokladtryffel
49:-/st
Kvällens chokladtryffel. Fråga personalen om kvällens smaksättning!
Vår hemmagjorda Gelato
45:-/gelatokula
Fråga personalen om kvällens smaker.

maten

drinkarna