Evenemang

After Work 23/2

Fredagar erbjuder vi som vanligt after work-buffé mellan kl 16-18.
Boka smidigt här på webben, skicka ett via mail eller slå en pling.

DJ Max 23/2

Kl 22-01 på Aiko.

Bodegan 24/2

Bodegan is back!! Bodegan är tillbaka efter en månads uppehåll.

Karl August och Aiko smälter ihop och bildar en stor kokande yta med dubbla miljö och dubbla DJ's. På Karl August hittar du DJ Flexbert som spelar hiphop medan LÅ's egna technoqueen Xivana spelar inne på Aiko. Bring friends!

Kl 22-02 på Karl August och Aiko.

After Work 1/3

Fredagar erbjuder vi som vanligt after work-buffé mellan kl 16-18.
Boka smidigt här på webben, skicka ett via mail eller slå en pling.

---

Hoppas vi ses snart, varmt välkommen!

Drinkar
French 75 - år 1920
Gin, citron, socker & champagne. Den mest klassiska av alla fördrinkar som ingen verkar känna till.
Morsans dessert - år 1860
Bourbon, vanilj, äpple & hjortronskum. Rent historiskt så finns det ingen cocktail som denna, men är man uppvuxen i Norrland så är vaniljglass med hjortron lika givet som gruvan i Kiruna.
Gammeldags - år 1870
Agitator Argument Kastanj, lönnsirap & hemmagjord chokladbitter med smak från Umeå. Sprit, socker och choklad, det enda en man behöver och när har det någonsin blivit fel?
Svensk Drajja - år 1929
Norrbottens Destilleri Forest Dry Gin, torr vermouth från Spriteriet & en spray på spritade hjortron. En cocktail som har druckits sen ginen kom till Sverige. Vi är ändå i Luleå och här har vi druckit ända sedan alkoholen kom till världen. En drajja på vårt vis.
Manhattan - år 1901
Rye whiskey, söt vermouth, Angostura Bitter. Den första cocktailen (vad vi vet) som serverades på Hotell Rydberg 1901. Den första amerikanska baren vilket innebar att man kunde stå i baren och dricka sin Manhattan.
Karl August-groggen - År 1908
Havtornsinfuserad cognac & sockerdricka. Grosshandlargroggen fast i Luleå! Klassikern är Eau de Vie och sockerdricka, men vem kommer ihåg en fegis?
Maten
Snacks
Mandlar
59:-
Marcona mandlar kryddade med Ras el hanout.
Oliver
49:-
Kvällens oliver.
Ostron
49:-/st
Ostron naturell med schalottenlöks-vinägrett, citron & Tabasco.
Ostron à la Karl August
109:-/2st
2st ostron gratinerade med vitlökssmör & märg, toppas med frasig surdeg.
Kalixlöjrom
139:-
Frasig taco fylld med krondillsgräddfil, syrad lök, dill och pepparrot.
Råbiffstoast
139:-
Stekt toast fylld med oxinnananlår, rostad vitlök & saltgurka. Toppad med parmesanost, espelettepeppar & citron.
Jordärtskocka
98:-
Rostad och friterad jordärtskocka med krispig grönkål, rostad vitlök & gruyère dipp. (Vegetarisk)
Wrångebäck & Hjortron
109:-
Frasiga tartletter fyllda med inkokta hjortron toppas med wrångebäcksost, lönnsirap & fänkålspollen.
Snackstallrik
259:-
Kalixlöjrom, råbiffstoast, wrångebäck & hjorton.
Förrätter
Konorogrillad skreikind
219:-
Kolgrillad och lättmarinerad skreikind med gurka, frasig surdeg, lättrökt potatis skum samt brynt smör, citronconfit & fänkålspollen.
Toast Karl August
198:-
Smörstekt toast toppas med räkor & kräftstjärtar i majonnäs, picklad rödlök, pepparrot, dill & citron.
Tartar
219:-
Tartar på oxinnanlår med dragonmajonäs, kapris, tomat confit, frasig potatis, örter, parmesan & brynt chili sky.
Tortellini
219:-
Färskost & parmesanfylld tortellini med varmt flädersmör, citronconfit, jalapeñoolja, syrad fänkål & mandel. (Vegetarisk)
Sniglar Provencal
198:-
Vitlöksgratinerade sniglar med lufttorkad skinka, persilja, örtcréme & stekt levain.
Karl Augusts Caviarservering
30g 650:- / 50g 850:-
Baerii Royal serveras med oxtartar, lättrökt-bakat märgben, syrad grädde & smörstekt toast.
Varmrätter
Friterat ägg & Svartris
259:-
Vitlökstekt svart ris, med bakad purjolök, Frasigt friterat ägg, smörkokt grönkål, fermenterad ramslök & picklad trattkantarell samt Brynt parmesanskum. (Vegetarisk)
Skrei
379:-
Karameliserad skreirygg med champagnesås, steksky samt smör och citronglaserad svartrot, amandine potatis, rostade valnötter, forellrom & dill.
Garganelli
249:-
Garganellipasta med vår hemgjorda Mangalitza pancetta, bakat ägg, tryffel, rökt märg & pecorino.
Schnitzel à la Karl August
315:-
Panerad smörstekt fläskschnitzel med vitlökssmör, kapris, sardeller, citron & persiljesallad. Serveras med grana padano slungade pommes frites alt. rôti potatis med vitlök, dragonolja & grana padano.
Pepparstek à la Karl August
369:-
Minute steak au poivre flamberas i Grönstedts Cognac med pepparsås, grillad lökconfit, haricots verts. Serveras med grana padano slungade pommes frites alt. rôti potatis med vitlök, dragonolja & grana padano.
Hjort med pumpa & tryffel
398:-
Stekt hjort tender strip, med ragu på smörkokt lök och rökt märg, rostad och syrad pumpa, friterat kål & smörad tryffelsås. Serveras med frasig potatis.
Ren
419:-
Pannstekt reninnanlår med grillade morötter, bakad silverlök, Café de Paris, steksky och frasig potatis.
För Barnen.
79/98:-
Pannkakor med sylt & grädde eller Köttbullar med gräddsås & potatismos.
Karl August 3-rätters meny
Vegetarisk 3-rättersmeny.
Förrätt:
Tortellini
Varmrätt:
Friterat ägg och svartris
Dessert:
Hjortron & Crème brûlée
549:-
Dryckespaket
309:-
3-rättersmeny
Förrätt:
Toast Karl August
Varmrätt:
Pepparstek à la Karl August
Dessert:
Hjortron & Crème brûlée
649:-
Dryckespaket
319:-
5-rätters avsmakningsmeny
Tre sorters snacks, en förrätt, en varmrätt och en dessert.
850:-
Dryckespaket
419:-
Tabberaset - Karl Augusts grosshandlaremiddag med dryckespaket
Grogg:
Karl August grogg - 4cl havtornsinfuserad cognac & sockerdricka.
Förrätt:
Toast Karl August.
Varmrätt:
Schnitzel a la Karl August.
Dryck:
2x starköl 40cl & 1x O.P. Andersson 4cl.
Dessert:
Kaffe med chokladtryffel & 4cl Grönstedts cognac.
995:-
Desserter
Pistage & Päron
149:-
Inkokt päron med petit choux fylld med vispad garnache, pistagepralin, krossad opalis, macha sable som serveras med vaniljglass.
Choklad
129:-
Manjari fondant med salt kolasås, gräddfil, karamellfroyo & rostade hasselnötter.
Hjortron & Crème brûlée
139:-
Crème brûlée smaksatt med vanilj & brynt smör, toppad med myltade hjortron.
Chokladtryffel
49:-/st
Vår hemmagjorda Gelato
45:-/gelatokula
Fråga serveringspersonalen om kvällens smaker.

maten

drinkarna